29 juni 2018

De Verhissing

Tijdens de jaarlijkse BBQ van het voetbal kwamen Jan en Pieter toevallig met elkaar in gesprek over hun interesse in bier brouwen. En terugkijkend kunnen we stellen dat die gezellige avond; 29 juni 2018, aan de basis staat van bierbrouwerij ‘De Verhissing’..

de verhissing

Vanaf dat moment is het een zoektocht die leidt via google (‘hoe krijg ik koolzuur in mijn bier?’) naar het lezen van het boek ‘thuis bier brouwen’ tot zelfs het volgen van een serieuze cursus op dat vlak in Almere. Om samen al na een paar proefsessies tot de conclusie te komen: “dat kunnen wij ook”.

Dus brouwt ‘De Verhissing’ sinds januari 2019 slechts eigen recepten. Zoals bierspecialiteit ‘Hissbijke’, dat een nieuwe wending geeft aan de beleving van honing. Of de ‘Hennepik’. Een woord dat voor Henk; de geestelijke vader van dit heerlijke biertje, een aangename, nieuwe betekenis heeft gekregen.

Het plezier voor de bierbroerders zit ‘m in het samen brouwen en onderzoeken wat nodig is om (nog meer) lekkere, eigenzinnige en smaakvolle specialiteitenbiertjes te leveren die voldoen aan een constante goede kwaliteit. Het liefst in samenwerking met lokale ondernemers.

En als Jan en Pieter dan ook nog, met familie, vrienden en goede bekenden deze godendrank kunnen nuttigen, is dat een hemelse ervaring die zij iedereen gunnen. Zij spreken daarom de wens uit dat de bierspecialiteiten van “De Verhissing” jullie te allen tijden in hogere sferen mag brengen; s’AMEN!

Jan en Pieter

Bierbrouwerij ‘De Verhissing’